Oblikuje se nova tropska prijetnja u blizini Meksika / Indija i Pakistan će izbjeći najgore od tropskog ciklona Nilofar / Atlantski ocean nastavlja pokazivati znakove tropske aktivnosti

Oblikuje se nova tropska prijetnja u blizini Meksika

Sljedeći tropski sustav i mogući novi problemi za Meksiko oblikuju se u istočnom Pacifičkom oceanu.

Područje niskog tlaka zraka nalazi se nekoliko stotina kilometara južno-jugoistočno od Acapulca.

Očekuje se postupna organizacija u oceanu u sljedeću tropsku depresiju, a potom i u tropsku oluju koja će se zvati Vance u petak.

Daljnje jačanje dogodit će se tijekom idućeg vikenda s obzirom na to da će ovaj sustav ostati nad toplim vodama istočnog Pacifičkog oceana uz okruženje slabih visinskih vjetrova.

U nedjelju će ojačati u uragan.

mehiko

Tijekom vikenda sustav će ostati udaljen od Meksika, ali početkom idućeg tjedna situacija će se promijeniti. Očekuje se pomak prema sjeveru, a potom i prema sjeveroistoku, što znači da će meksičke države Baja California Sur, Sinaloa i Jalisco biti u stanju pripravnosti zbog mogućeg dolaska Vancea oko utorka.

Vance će tijekom pozicioniranja na kopno već biti na vrhuncu intenziteta, ipak će postojati opasnost od poplave zbog kiše, klizanja tla i razornih vjetrova.

Promjene u putanji su i dalje moguće.

Indija i Pakistan će izbjeći najgore od tropskog ciklona Nilofar

Tropska ciklona Nilofar će biti daleko ispod opasnog ciklona u trenutku dolaska u Indiju i Pakistan, unatoč tome što je ojačao ranije ovog tjedna, ali lokalno obilne kiše su i dalje moguće.

Nilofar je svoj vrhunac dosegnuo u utorak s maksimalnim neprekidnim vjetrovima od gotovo 215 km/h, što ga je činilo vrlo snažnom ciklonalnom olujom i ekvivalentom minimalno 4. kategorije uragana na istočnom Pacifiku.

On sada gubi bitku s jakim vjetrovima iznad površine, a njegovo dramatično slabljenje očekuje se do petka.

nilofar

Pljuskovi i grmljavinska aktivnost će biti pojava na dalekom jugoistoku Pakistana i indijskoj sjevernoj državi Gujarat u četvrtak navečer i petak.

Unatoč njegovom slabljenju, nemirno more će i dalje stvarati probleme u sjevernom Arapskom moru do petka.

Atlantski ocean nastavlja pokazivati znakove tropske aktivnosti

Atlantski ocean će nastaviti pokazivati znakove tropske aktivnosti tijekom ovog tjedna.

Oči su trenutno uprte u područje nestabilnog vremena u neposrednoj blizini Zavjetrinskih otoka. Taj sustav bi uskoro mogao postati Tropska depresija 10.

Ovaj se sustav s popratnim pljuskovima i olujama lagano kreće prema sjeverozapadu. Satelitske slike slikane u utorak navečer pokazuju da sustav nije završio svoj ciklus, s vjetrovima samo sjeveroistočno i istočno od centra sustava.

satelitska snimka prikazuje područje nestabilnog vremena u blizini Zavjetrinskih otoka u Atlantskom oceanu (NOAA)
avn-animated

Da bi ove nepogodnosti imale mogućnost razvitka, moraju početi djelovati tijekom sljedeća 24-36 sata prije nego dođe u doticaj s nepoznatim okruženjem.

ae


Sličan sadržaj