Obnovljeni turistički hit: Novouređeni Kamačnik 1. svibnja otvara vrata

Obnovljeni-turisticki-hit-Novouredeni-Kamacnik-1.-svibnja-otvara-vrata_ca_large

U poznatom vrbovščanskom izletištu Kamačnik provode se završni radovi na uređenju ugostiteljskog objekta koji će 1. svibnja otvoriti svoja vrata te simbolički naznačiti ne samo ulazak u novu turističku sezonu, već i nova kretanja u turizmu na području Vrbovskog.

Naime, odnedavno je koncesiju za upravljanje područjem Kamačnika – a čine ga ne samo ugostiteljski objekt, već i zaštićeno područje kanjona i izvora rijeke Dobre – dobio »Komunalac« d.o.o. Vrbovsko. Da upravljanje tim prostorom shvaćaju ozbiljno, u »Komunalcu« su dokazali osnivanjem posebnog odjela koji će se baviti ugostiteljstvom i turizmom, ponajprije baš Kamačnikom, a nedugo potom počeli su i brojni radovi kojima je krajnji cilj preuređenje ugostiteljskog objekta te preoblikovanje tog prostora u lokaciju atraktivnu turistima, ali i domaćim ljudima.

Tako su, ponajprije kroz rad samih djelatnika »Komunalca«, već realizirani poslovi na uređenju unutrašnjosti objekta i vanjske terase, ispod koje se uređuje i prostor za novu, doljnju terasu koja će ubuduće raditi samo dok vremenske prilike budu povoljne, a gornja će biti zatvorena i raditi stalno. Uz to, u planu je uređenje ograde na postojećem mostu koji preko Dobre vodi do ugostiteljskog objekta, a posebno će zanimljiv biti novi drveni most koji će od doljnje terase voditi preko Dobre do niza od šest natkrivenih ladanjskih kućica u kojima će se moći odmoriti i prezalogajiti.

Također je u planu i izgradnja velike nadstrešnice i prostora za roštilj neposredno uz objekt u smjeru kanjona Kamačnik, a posebna su priča radovi na izgradnji bazena koji će niknuti tristotinjak metara nizvodno od ugostiteljskog objekta i u kojima će se uz pomoć lokalnog ribičkog društva uzgajati konzumna pastrva.

Sve ovo najavljuje velike promjene na području izletišta Kamačnik, a najveći dio tih promjena vidljiv je ovih dana upravo na ugostiteljskom objektu koji 1. svibnja otvara svoja vrata, govori nam gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić i dodaje: »Objekt je bio derutan i jako se malo do sada u njega ulagalo pa su zahvati prilično veliki. Vjerujem da će Kamačnik biti turistički hit Gorskog kotara ovog ljeta, lokacija na koju će mnogi rado dolaziti jer će nuditi zanimljive sadržaje i turistima, i domaćim ljudima koji će ovdje moći uživati, prirediti obiteljska druženja i nešto pojesti. Naravno, da bi se stanje bitno promijenilo, odlučili smo preko »Komunalca« ovdje zaposliti deset ljudi te promijeniti radno vrijeme pa će se ubuduće raditi u dvije smjene od 8 do 23 sata«, govori Mufić.

Foto: Marinko Krmpotić/Novi List

Sličan sadržaj