Od protekle fronte Gorski kotar dobio najviše kiše | Vikend u znaku stabilnog vremena

Prolazak fronte na ARSO radarskom prikazu

Protekle noći preko naših krajeva premjestila se hladna fronta koja je najviše kiše donijela području Gorskog kotara. Tako je prema podatku DHMZ-a, o 24 satnoj količini oborina, u 8 sati u četvrtak najviše kiše izmjereno u Crnom Lugu, i to 20 mm. Slijede Delnice s 19 mm, dok je Parg dobio 7 mm kiše.
Na Kvarneru je kiše bilo vrlo malo, a najviše u Bakru 3 mm te Kukuljanovu 1 mm.

Tijekom četvrtka nastavlja se oblačno vrijeme, iako je u usporedbi sa srijedom, kada je sunca bilo na otocima i u Istri, u četvrtak posvuda oblačnije, ali i svježije, jer su nakon prolaska hladne fronte i temperature pale. U 8 sati, prema podacima DHMZ-a, u Gorskom kotaru raspon temperature bio je tek od 2 do 4°C, a na Kvarneru od 11°C u Rijeci do 17°C na otocima.

Danas naoblaka dominira sjevernim Jadranom. Izvor: meteofvg

Četvrtak i petak proteći će u znaku nestabilnog vremena, s time da u petak očekujemo i jače naoblačenje uz kišu i pljuskove s grmljavinom, osobito navečer, kada se bude premještala još jedna hladna fronta s kojom će zapuhati umjeren do jak vjetar sjevernih smjerova, a temperature će pasti.

Subota i nedjelja u znaku stabilizacije vremena. U subotu još i svježe, dok će u nedjelju biti osjetno toplije. No, kiša se očekuje i u idućem tjednu, tako da nema trajnije stabilizacije na vidiku.

Sličan sadržaj