“Oko” Irme prešlo preko Barbude / Pratite dolazak na Britanske Djevičanske otoke

Najjači atlantski uragan u povijesti, Irma, u protekle je noći po našem vremenu pogodio Antiguu i Barbudu, a prilikom dolaska vjetar je puhao stalnom brzinom od gotovo 300 km/h, s udarima i do 350 km/h!

Kako je počinjena velika materijalna šteta, izvještaji koji dolaze s terena vrlo su šturi, uništena je većina komunikacijskih uređaja, neki komentari s društvenih mreža govore o “nestanku” Barbude. Ipak ponešto se uspjelo i snimiti te postaviti na društvene mreže ili youtube.

Najgore je bilo prilikom dolaska Irme, dok je prelaskom “oka” uragana preko otočja nastala sablasna i kratkotrajna tišina.

Prema posljednjem izvještaju, Irma ne slabi te i dalje vjetar puše 295 km/h, a udari su užasavajućih 370 km/h! Trenutno prolazi preko otoka Sv. Bartolomej, što se može i vidjeti iz naslovne satelitske snimke. Kroz nekoliko sati na putu će joj se naći i Britanski Djevičanski otoci.

Strahovit pad tlaka na Sv. Bartolomeju

Prve slike s otoka

Slabljenje uragana ne vidi se do petka, a do tada će već stići do Kube. Prema zadnjim prognozama direktan udar uragana Irma na kopno SAD-a trebao bi se dogoditi u nedjelju ili ponedjeljak.

U sjeni Irme Atlantik ima još dva tropska sustava, Josea koji će kroz idućih nekoliko sati ojačati na uragan 1. kategorije te Katiju koja je nastala uz obalu Meksika te se predviđa i njeno zadržavanje ili ulazak na kopno na istom području.

Uragan Irma na Barbudi

Uragan Irma na Saint Martinu
https://www.youtube.com/watch?v=WgS2hMZAsek

Kamera uživo s Britanskih Djevičanskih otoka koji će se uskoro naći na udaru

Sličan sadržaj