Olujni vjetar i snijeg u Velikoj Britaniji i sjevernoj Europi u nadolazećem vikendu


Vrlo snažne oluje praćene olujnim vjetrovima ovoga vikenda pogoditi će Veliku Britaniju, Irsku, južne dijelove Skandinavije i sjever Europe.

Prva oluja će pogoditi Škotsku u večernjim satima četvrtka i noć na petak. Brzina vjetrova će dosezati 100 km/h, a mogući su i udari od 160 km/h.
Vjetar će dovesti do rušenja stabala, kao i do nestanka struje. Snijeg se očekuje u višim dijelovima Škotske. Tijekom petka se očekuje i pojava magle, koja će dovesti do smanjene vidljivosti i ograničenja u prometu.

Dok će se najjači udari vjetra mjeriti na sjeveru, u dijelovima Irske vjetar će dosezati 80 km/h. Kako se oluja bude kretala prema istoku postupno će slabiti, pa se ipak nešto slabiji vjetar očekuje u Danskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Češkoj i Poljskoj tijekom petka.

Pozornost privlači druga oluja koja će imati utjecaj od petka do nedjelje na području Irske, Velike Britanije, sjeveru Francuske, južne Skandinavije, Belgije, Nizozemske, sjeverne Njemačke, Poljske, te baltičkim zemljama.
Brzina vjetrova će se kretati do 60 km/h, a udari će dosezati i 100 km/h. Najjači udari mogli bi se bilježiti uz obalu sjeverne Škotske, te uz obalu Sjevernog i Baltičkog mora.

Naslovna foto: AccuWeather.com

Sličan sadržaj