Oman: Mekunu odnio najmanje 13 života

Broj poginulih u Omanu, tijekom udara ciklona “Mekunu”, koji je izazvao obilne padaline u Omanu i Jemenu, porastao je na 13, priopćile su danas vlasti.

Tri osobe, među kojima je i 12-ogodišnja djevojčica, poginule su u Omanu, a još dva tijela su pronađena na jemenskom otočju Socotra, koje je najteže pogođeno olujom.

Kako je policija Omana priopćila na Twiteru, djevojčica je poginula nakon što je uslijed snažnog vjetra poletjela i udarila u zid.

U Salalahu, trećem po veličini gradu u Omanu, došlo je do nestanka struje, a jemenski službenici prijavili su štetu na krajnjem istoku zemlje, duž granice s Omanom.

Veliki broj turista je uspio izbjeći oluju u četvrtak uvečer prije nego što su aerodrom u Salalahu i luka zatvoreni.

Lokalne vlasti otvorile su škole za one čiji su domovi ugroženi.

Indijska meteorološka služba upozorila je ranije da će vjetar puhati jačinom između 170 i 180 kilometara na sat, ali da će mjestimice dosegnuti i do 200 kilometara na sat.

Omanski meteorološki zavod je objavio podatke o količini kiše koja je pala na  području koje je pogodio ciklon. U Salalahu je u 24 sata od petka na subotu palo 278.2 litara kiše na kvadratni metar. To je više kiše nego što prosječno padne u 2 godine. Naime, prosječna godišnja količina kiše u Salalahu je oko 130 litara na kvadratni metar.

Naslovna: AP

Sličan sadržaj