Osvanulo najhladnije jutro još od zime: “Minus” zabilježen i u Rijeci

Jopy/RIMETEO
Jopy/RIMETEO

U jučerašnjem tekstu o hladnoći, najavili smo da će utorak donijeti još niže jutarnje temperature zraka.

Rijeka se tako probudila uz -1°C, što je najniža temperatura još od 22. siječnja kada je u gradu na Rječini izmjereno -1.5°C. Nakon tog datuma se temperatura nije spuštala u “minus” sve do danas. Zanimljivo, Rijeka i Zagreb (Grič) jutros su imali identične minimalne temperature (-0.7°C).
Ako je u Rijeci bilo hladno, ne treba niti isticati hladnoću koja je jutros vladala u gorju, posebno na predjelima sa snijegom na tlu.

Na Zavižanu je izmjereno -11°C, Platku -7°C, Pargu -5°C, Delnice i Sunger bili su na -3°C. Hladnoća je bila prisutna i u zaleđu obale. U Velim Munama izmjereno je vrlo hladnih -7°C, Pazinu -6°C.
U unutrašnjosti zemlje sve su postaje imale negativan predznak temperature, koje su se kretale u rasponu od -7 do -1°C.
Dalmacija je imala najtoplije jutro uz raspon temperatura od 4 uz obalu do 10°C na otocima. Negdje između dalmatinskih gradova svoje su mjesto našli i kvarnerski gradovi Rab I Mali Lošinj, koji su imali osjetno višu temperaturu od riječkog područja. 5°C izmjereno je u Rabu, a 7°C u Malom Lošinju.

Utorak prolazi u znaku sunčanog vremena na sjevernom Jadranu. Bure je malo manje pa su i temperature malo više. U 13h sjeverni Jadran ima temperature od 3°C u zaleđu obale do 12°C na otocima.
U gorju je malo oblačnije i hladno uz temperature -3°C do 3°C.

Temperature pogoduju zadržavanju snijega kojeg u gorju ima od 1 do 30 cm. No, stiže “snjegožder” tako da će i taj snijeg ostati samo dio statistike.

Slijede topliji dani, u petak i subotu s puno kiše, posebno na riječkom području, a detaljnije o nadolazećoj promjeni pisat ćemo idućih dana.

Sličan sadržaj