Osvježilo, a lokalno pala i obilnija kiša / Saznajte izglede vremena za iduće dane

Subota je donijela najavljenu promjenu vremena. Dolina sa sjeverozapada Europe donijela je nestabilnosti pa je subotu obilježilo pretežno ili promjenjivo oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove, a lokalno je bilo i grmljavine.

Najviše kiše palo je u Gorskom kotaru (26-33 mm), na riječkom području (19-31 mm) na otoku Krku (22-31 mm). Manje kiše palo je na južnim kvarnerskim otocima (3 do 9 mm). Zanimljivo je reći kako su sve službene postaje u PGŽ imale zabilježenu kišu.
Međutim, najveće količine oborine ne dolaze iz PGŽ, već iz Slavonije (do 60 mm)i unutrašnjosti Dalmacije (do 40 mm).

Osim oborina, s promjenom je stiglo i osvježenje koje se najviše osjetilo u gorju te unutrašnjosti zemlje, manje na Jadranu, s time da više na sjevernom nego u Dalmaciji. S odmicanjem poremećaja tijekom nedjelje ojačala je anticiklona sa sjeverozapada pa je tlak u porastu.

U novi tjedan ući će se u znaku stabilnijeg, ali ne i posve stabilnog vremena. Bit će dosta sunca naročito u prvom dijelu tjedna, ali će ostati mogućnost za poneki lokalni pljusak ili kišu, gotovo svakodnevno. Razlog tome je kruženje vlažnog i nestabilnog zraka s istoka Europe. Temperature bez zamjetnijeg porasta. Konkretnija stabilizacija moguća od subote, a temperature blizu 30°C potkraj mjeseca.

Sličan sadržaj