Pala obilna kiša u Rijeci, u Dubrovniku tuča / S novim tjednom i manje oborina, ali…

Dubrovački dnevnik
Dubrovački dnevnik

Od srijede smo pod utjecajem nestabilnijeg i kišovitog vremena koje je i tijekom petka bilo izraženo, o čemu svjedoče i podaci o količini oborina na postajama u PGŽ.

Rijeka je dobila 29 mm kiše, Kukuljanovo 31 mm, Omišalj 32 mm, Krk i Rab po 22 mm, a Mali Lošinj 14 mm. Vrlo slično i u Gorskom kotaru, 34 mm u Crnom Lugu, 25 mm u Delnicama, dok je na sjeveru Gorskog kotara, u Pargu palo samo 11 mm kiše.

U petak ujutro grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom pogodilo je Dubrovnik. Od tamo pristižu zimski prizori, jer je obilna kiša doslovno zabijelila grad. U kratkom vremenu palo je oko 30 mm oborine.

Oblačno s povremenom kišom nastavlja se i tijekom subote u PGŽ, uz izmjerenih do 20 mm kiše. Nove oborine tek slijede i potrajat će i u prvom dijelu nedjelje, kada lokalno mogu biti i obilnije.

Trenutno na Kvarneru je pretežno do potpuno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, uglavnom na širem riječkom području. Vjetar je slab do umjeren, prevladavajuće južnih smjerova.
Kukuljanovo mjeri 13°C, slijede Čavle i Jurdani s 14°C, Rijeka 15°C, Bakar, Crikvenica i Malinska 16°C, Krk, Opatija i Senj 17°C, Baška i Novalja 18°C, Cres i Rab 19°C te Mali Lošinj najtopliji s 20°C.

Pretežno do potpuno oblačno vrijeme je na području Gorskog kotara a umjereno do pretežno oblačno vrijeme je u Lici. Trenutno više kiše ima u Gorskom kotaru.
Gospić i Plitvička jezera mjere 16°C, slijede Brinje i Otočac s 15°C, Crni Lug i Parg 14°C, Delnice 13°C, Mirkovica 12°C te Zavižan 5°C.

Istarski poluotok ima pretežno do potpuno oblačno vrijeme uz više kiše na sjevernom dijelu. Vjetar je slab do umjeren, promjenjiva smjera.
Buzet, Labin i Pazin mjere 15°C, slijedi Rabac sa 16°C, Rovinj 17°C, Novigrad 18°C, Umag 19°C, te Brijuni, Poreč i Pula 20°C.

S početkom novog tjedna bit će stabilnije, iako ni to neće značiti potpunu stabilizaciju. Uz dosta sunca postojat će mogućnost i za popodnevne pljuskove, posebno u gorju i zaleđu obale.

Na novu konkretniju kišu nećemo morati dugo čekati. Naznake su da od petka slijedi opet kišovitije razdoblje.

Sličan sadržaj