Pijavica poharala Split: Razbijeni semafori, krovovi uništeni, stabla počupana iz zemlje (FOTO) (VIDEO)

pijavicasplit1_indexHrvatska je posljednjih dana okovana snijegom i ledom, barem kada se radi o kontinentalnom dijelu zemlje, no problema s vremenom bilo je danas i na obali, što se vidi na fotografijama koje su na redakcijski mail Indexa poslali čitatelji iz Splita.

Kamerom su uspjeli “uhvatiti” pijavicu, koja je oko 16 sati poharala južnu stranu Splita, a zabilježili su i kaos kojeg je ostavila za sobom.

Pijavica zatvorila marjanski tunel

Nevrijeme praćeno jakom kišom, tučom, vjetrom, te pijavicom koje je oko 16 sati zahvatilo Split napravilo je popriličnu štetu, najviše u užem dijelu grada kod Marjana, doznaje se u Centru 112.

Prve dojave građana o šteti splitski Centar 112 dobio je već u 15.58 sati da je na Meštrovićevom šetalištu, a radi se o južnom izlazu iz tunela Marjan, u kvartu Meje, vjetar razbio nekoliko stabala, semafora i prometnih znakova. Oštećen je krov jedne kuće, ali i osnovna škola Meje s čijeg krova je jak vjetar na cestu bacao crijepove. Na terenu se nalaze žurne službe, dva vatrogasna vozila i osam vatrogasaca, koji uklanjaju sve posljedice jakog nevremena koje je trajalo 45 minuta, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

Neki su građani na moru snimili jaku pijavicu koja je nosila sve pred sobom. Meteorolozi su kazali kako je samo u sat vremena splitske nevere na grad palo 12 litara kiše, a neće je nedostajati ni sljedećih dana.

Pijavica je čupala stabla, a kojih stotinjak metara ispred južnog ulaza u marjanski tunel srušila je i metalni stup i semafor. Na Meje su odmah krenuli splitski vatrogasci kako bi uklonili stabla i metal s prometnice.

Promet tunelom je bio obustavljen na 15 minuta, kažu u splitskoj policiji.

Izvor: HINA
Foto: Čitatelj Indexa: Ante Tolić, Mario Bajo, Index

Sličan sadržaj