Polarna hladnoća i snježna oluja na istoku SAD-a: Četiri osobe umrle na zatrpanim cestama


Snježne padaline i oštra hladnoća paralizirali su danas veliki dio istoka i središta Sjedinjenih Država i izazvali zatvaranje federalnih agencija u Washingtonu u očekivanju novog hladnog vala.

Prema američkim medijima, 4 osobe su umrle na cestama zatrpanim snijegom i okovanim ledom, tri u Tennesseeu i jedna u Kansasu.

Washington je danas pod snijegom živio usporenim tempom. “Zatvorene su federalne agencije”, navela je američka vlada na svojoj internet stranici. Ta odluka je donešena nakon sličnih odluka u stotinu gradova i država koje su zatvorile svoje urede.

Oluja Octavia koja je zahvatila istočnu obalu SAD-a je ledenim temperaturama zahvatila 50 milijuna Amerikanaca.

Nova polarna fronta će stići do obale do srijede navečer i donijeti stvarno ledene uvjete, navodi državna meteorološka služba na svojoj internet stranici i precizira da se očekuju rekordno niske temperature.

Neka države juga, koje nisu navikle na tu klimu, također su zahvaćene velikom hladnoćom. Temperature su se spustile do rekordno niskih vrijednosti za sredinu veljače u New Yorku gdje je zabilježeno minus 15 Celzija, a u Washingtonu minus 14,5 Celzija.

Oko 1800 letova je otkazano u utorak diljem SAD-a zbog lošeg vremena, navela je stranica Flightware.com.

Veljača će biti zapamćena po najsnježnijem rekordu ikada zabilježenom u Bostonu i 10 puta više snijega od uobičajene zime.

Izvor: HINA
Naslovna foto: FAH

Sličan sadržaj