“Polarni val” donio buru i zahladnjenje | Uskoro slijedi južina i ponovno toplije vrijeme

Ilustracija, Dražen Suvić

Prema najavama raznih medija ovog jutra očekivali smo da će naše područje biti ili potopljeno ili okovano ledom. Ali, sukladno našim najavama, vrijeme je upravo onakvo kakvo se i očekivalo. Uz buru i pad temperatura zraka, najviše kiše palo je u Gorskom kotaru te dijelu Like, a prema službenim podacima DHMZ-a u 7 sati, snijega nema, barem ne na postajama na kojima se vrše mjerenja.

Utorak je obilježilo pretežno do potpuno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, koja se intenzivirala u drugom dijelu dana. U kasnim poslijepodnevnim satima zapuhala je i bura, koja je trenutno jaka do olujna te stvara probleme u cestovnom prometu. Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Ostale informacije o stanju na prometnicama potražite na stranicama HAK-a.

Prema službenim podacima DHMZ-a u 7 sati, u posljednja 24 sata najviše kiše palo je u Crnom Lugu – 21 mm. Slijede ga Delnice i Parg s 18 mm, Otočac 17 mm, Senj 11 mm, Mali Lošinj 10 mm, Rab i Rijeka 8 mm, Krk 5 mm… Kako smo već i napisali na početku – snijega nema.

Danas od vremena možemo očekivati nastavak pretežno oblačnog uz buru te osjetno hladnije vrijeme od onoga koje smo imali u proteklom razdoblju. Sutra ipak sunčanije vrijeme, a u gorju uz nešto više oblaka. U petak ujutro pak valja očekivati mjestimičnu pojavu mraza. Prema kraju tjedna slijede nam južina, zatopljenje te nova kiša.

Sličan sadržaj