Ponedjeljak donio i nešto sunca na Kvarneru prije nove kiše


Nakon dosta dugo vremena u Rijeci je poslije obilnih kiša napokon zasjalo i sunce. Slično vrijedi i za ostatak Kvarnera, iako su se već u poslijepodnevnim satima s juga počeli približavati novi oblaci.

Zahvaljujući vedrini, temperatura se u 13h kretala između 10 i 14°C, dok je istovremeno ledom okovani Gorski kotar imao temperature s negativnim predznakom.

Na Kvarneru je bilo i bure koja je malo usporavala i ometala promet, ali većih problema nije bilo.

Na satelitskoj snimci koju nam omogućava NASA jako se lijepo vidi granica između morskog i gorskog dijela PGŽ, dok na aktualnoj naslovnoj snimci može se vidjeti kako već oblaci prelaze Jadran i pomalo zahvaćaju najjužniji dio PGŽ.

Dok oni ne stignu, vedrina će omogućiti pad temperatura koje su trenutno čak i na pojedinim dijelovima Rijeke spuštaju se prema nuli. Izdvajamo:

0 Punat
1 Čavle
2 Pehlin
4 Preluk
5 Baška
7 Cres
9 Susak

U Gorskom kotaru još veća hladnoća, trenutne temperature kreću se između -8 i -4°C, a tekst koji govori o situaciji pogledajte OVDJE.

Oblaci stižu i označit će početak nove promjene vremena koja će potrajati. Zbog ciklonalne aktivnosti na Atlantiku dolaskom njegovih fronti rast će i ciklogeneza u Sredozemlju te se očekuje jako puno kiše, a još u početku u Gorskom kotaru moguća je kiša koja se smrzava u dodiru s tlom.
S rastom temperatura prema kraju tjedna i opasnost od poledice će nestati.

Sličan sadržaj