Ponovna mjerenja temperature mora na Lošinju

Višegodišnja dobra suradnja s Državnim hidrometeorološkim zavodom rezultirala je u četvrtak postavljanjem meteorološke bove – plutače za mjerenje temperature mora u uvali Čikat kojem je nazočio i gradonačelnik Gari Cappelli.
lošinj
Plutača – komplet (sastoji se od plutajućeg tijela, procesorskog modula i prijemnog modula) za mjerenje temperature mora vlasništvo je Grada Mali Lošinj. Plutača je bežično (GSM) uključena u mrežu automatskih meteoroloških sustava DHMZ-a i šalje (GSM – SMS) podatke mjerenja temperature mora jednom na sat na prijemni modul koji je dio automatske meteorološke postaje (AMP) smještene na Glavnoj meteorološkoj postaji (GMP) Mali Lošinj. S automatske meteorološke postaje (AMP) Mali Lošinj podaci se prenose u bazu podataka u DHMZ i dostupni su za daljnju distribuciju prema potrebi.

Navedena plutača je kupljena sredstvima Grada u iznosu od 50 tisuća kuna, a redovite i interventne poslove u nadzoru mjerenja, servisu plutače i umjeravanju procesorskog modula plutače, te kontrolu i verifikaciju podataka mjerenja obavljat će DHMZ.

Plutača zadovoljava preporuke WMO te DHMZ-a.

Izvor: mali-losinj.hr

Sličan sadržaj