Ponovo potres u Sloveniji, jačina 2.5 po Richteru, osjetio se i na riječkom području

zemljevid_3

Nastavlja se nešto jača seizmička aktivnost, započeta vrlo jakim potresom u utorak od 4.5 stupnjeva po Richteru.

Novi potres s epicentrom blizu Pivke u Sloveniji, dogodio se u nedjelju u 06:21. Magnituda mu je bila 2.5 stupnjeva po Richteru.

S obzirom na magnitudu i epicentar, za očekivati je bilo da se potres osjetio i na riječkom području. Potvrdu te pretpostavke dobili smo s različitih lokacija u riječkom prigradu, ali i gradu. Da je drugi termin, vjerojatno bi ga više ljudi osjetilo, ali radi se o ranom jutru tako da su ga mnogi i prespavali. Za razliku od onog potresa u utorak, ovaj nije bilo toliko snažan da bi mogao probuditi ljude.

Prema saznanjima koje smo dobili sa samog mjesta epicentra, u Pivki nije bilo materijalne štete, za razliku od potresa u utorak, kada je prijavljena uglavnom manja materijalna šteta.

Još ćemo jednom ponoviti, nalazimo se na trusnom području te je sasvim normalno da s vremenom uđemo u period intenzivnije potresne aktivnosti. Za to je “zaslužan” rasjed koji se proteže od Ilirske Bistrice pa sve do Senja te je realno za očekivati da će potresa još biti, uglavnom slabijih, ali se ne može isključiti i ponavljanje nekog jačeg, a reći kada će se to dogoditi, potpuno je nemoguće.

Sličan sadržaj