Prijave za kviz “I ja mogu biti dobar prognostičar”

Drugu godinu za redom, organiziramo kviz u kojem naši posjetitelji mogu vidjeti koliko su dobri prognostičari, jer dati točnu prognozu nije nimalo jednostavan zadatak.
Za razliku od prošle godine, kada je zadatak bio vrlo jednostavan, ove godine odlučili smo ga malo zakomplicirati. Natjecanje će se odvijati u 4 kola, a da bi se uopće započelo s njim, trebamo najmanje 10 sudionika.
Sve detalje saznajte u pravilima ispod.

 

Pravila kviza „I ja mogu biti dobar prognostičar“

Temeljem članka 3,. stavka 3. Pravilnika o priređivanju nagradnih igara ovo natjecanje ne smatra se nagradnom igrom već kvizom znanja. Priređivač kviza je Rimeteo, koji je u suradnji sa sponzorom kviza osigurao NAGRADE:
1. Sponzor kviza buffet „Carov most“ iz Mrzle Vodice, pobjedniku dodjeljuje novčanu nagradu u iznosu od 250 kuna.
2. Rimeteo drugoplasiranog nagrađuje s bonom konzumacije u vrijednosti od 100 kuna u buffetu „Carov most“ iz Mrzle Vodice.
3. Rimeteo trećeplasiranog nagrađuje polugodišnjom pretplatom na sadržaj Portala vidljiv samo registriranim korisnicima.

Sudionici
Natjecanju mogu pristupiti sve fizičke osobe starije od 16 godina koje do zadanog roka za prijavu, svoju želju za sudjelovanjem iskažu putem službenog e-maila. Sudjelovati mogu i članovi Rimetea i njihove obitelji s obzirom da se od natjecatelja traži što točniji rezultat, kao i članovi amaterskih ili profesionalnih meteoroloških organizacija. Ne bude li prijavljeno bar 10 natjecatelja, natjecanje se neće održati.

Prijava
Za prijavu treba poslati e-mail na adresu rimeteo@yahoo.com (Subject: Kviz), a prijava treba sadržavati ime i prezime sudionika. Budete li osvajač jedne od nagrade, sve ostale podatke tražit ćemo naknadno. Rok za prijavu sudionika je do 19. veljače 2017. u 23:59.

Natjecanje
Natjecanje će se odvijati u 4 kola gdje će se od natjecatelja tražiti što točniji odgovori na postavljene kriterije. Parametri koji će se tražiti od natjecatelja uključuju:

1. prognoziranje najviše dnevne temperature na 4 glavne meteorološke postaje u PGŽ (Rijeka-Kozala, Parg, Mali Lošinj i Rab),

2. prognoziranje najniže temperatura zraka u PGŽ, u 7h. U obzir se uzimaju sve postaje koje su tog dana objavile temperaturu od 7h, a podatak one s najnižom vrijednosti uzet će se kao relevantan.

3. ukupna brzina vjetra na 4 meteorološke postaje (u m/s ) u 13 sati (Rijeka-Kozala, Parg, Mali Lošinj i Rab),

4. visina snijega u Pargu, u 7 sati, u cm

5. ukupna količina oborina na 4 glavne meteorološke postaje u PGŽ (Rijeka-Kozala, Parg, Mali Lošinj i Rab) u 7 sati, a iskazana u mm.

Prognozu za svako kolo natjecatelji će moći poslati svakog utorka do 23:59 putem maila, a prognozirani dani će biti četvrtak (23.2.17, 02.3.17, 09.3.17 i 16.3.17). Zadatak za svako kolo bit će postavljen ponedjeljkom, a sudionici će zadatke moći vidjeti na posebno namjenjenom mjestu na Portalu, o kojem će natjecatelji biti na vrijeme informirani.

Svaki natjecatelj na mail će dobiti obrazac u excelu, koji će biti unaprijed pripremljen za sva 4 kola te će ga samo popunjavati svako kolo i slati mailom na uvid vodstvu natjecanja koje će rezultate javno objavljivati za svako kolo, kao i trenutni poredak.
Ukoliko neka od postaja ne bude objavila meteorološke podatke, neće se uzimati u obzir za određeni parametar koji nedostaje.

Za preskakanje kola natjecatelj dobiva 5 negativnih bodova.
Sustav bodovanja nalazi se u prilogu.

Bodovanje

Sličan sadržaj