Problemi s poplavama u BiH i Srbiji

Armin Durgut

U izlijevanju više rijeka i bujičnih potoka tijekom jučerašnjeg dana i noći poplavljeno je više od 100 obiteljskih kuća i drugih objekata, a u šest općina na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine proglašeno je stanje prirodne nesreće.

Najteže je stanje u Tuzlanskoj županiji zbog kiše koja pada nekoliko dana. Uz poplave više od stotinu obiteljskih domova, aktivirana su i klizišta. Zbog poplava u prekidu je i magistralna prometnica koja Tuzlu povezuje sa Sarajevom. Trenutno se očekuje da na teren izađu radnici koji će sanirati klizište, a na intervenciju su izašli i policajci.

Inače, Kladanj je trenutno najpogođenije područje na prostoru Tuzlanskog kantona, veliki broj stambenih objekata je pod vodom, uništeno je nekoliko mostova te prometnica. Sve ekipe su na terenu, a točan iznos nastale štete će se znati naknadno, piše Klix.ba.

Kako je izvijestila Bosanskohercegovačka radio televizija, mještani su tijekom noći na kritičnim dijelovima postavljali vreće s pijeskom kako bi zaustavili prodiranje vode preko cesta.

Najkritičnija situacija je kod rudnika mrkog ugljena Đurđevik. Ugroženo je 150 kuća, te je evakuirano šest obitelji.

Više na: https://www.24sata.hr/news/izvanredno-stanje-u-bih-veliko-kliziste-prekinulo-je-put-prema-tuzli-brojne-kuce-su-potopljene-701357

Sličan sadržaj