PROŠLA JOŠ JEDNA FRONTA | Najviše kiše dobio Gorski kotar, najviše puhalo u Povilama

Nakon fronte brzo se razvedrilo. meteofvg

U noći na nedjelju preko našeg područja premještao se još jedan u nizu brzih frontalnih poremećaja, koji je očekivano i najavljivano najviše kiše donio Gorskom kotaru.

Prema podatku DHMZ-a, od nedjelje u 8 sati, Parg je dobio 24 mm kiše, Crni Lug 25 mm, a najviše Delnice 27 mm.
Manje kiše dobilo je riječko područje pa je tako u Rijeci izmjereno 8 mm kiše, Bakru 5 mm, a Kukuljanovu 11 mm.
Od ostalih lokacija na Kvarneru valja izdvojiti Crikvenicu sa 8 mm te Malinsku sa 5 mm, dok sve ostale postaje imaju ispod 5 mm kiše, a “rekorder” je Krk s 0.5 mm.

Od ostalih mjernih postaja u Hrvatskoj, najviše kiše dobila je unutrašnjost, posebno sjeverozapad zemlje gdje je palo između 20 i 30 mm kiše.

Osim kiše, prolazno je na sjevernom Jadranu zapuhala i bura. Prema podatcima s automatskih postaja DHMZ-a, koje je analizirao i obradio Dario Vidmar, do 13 sati najviše je puhalo u Povilama, na udare i do 112 km/h. Zatim slijede Bakarac i Krčki most sa 107 km/h, dok je u Rijeci izmjeren udar vjetra od tek 36 km/h.

S prolaskom fronte brzo se razvedrilo, pa nedjelju obilježava malo do umjereno oblačno vrijeme, a jedino Rijeka ima prolazno povećanu naoblaku.
Početak idućeg tjedna proteći će u nestabilnom tonu, posebno u gorju i zaleđu obale kada može biti čestih poslijepodnevnih pljuskova s grmljavinom, a nestabilnosti bi se mogle pojavljivati i u drugoj polovici tjedna.

Sličan sadržaj