Pruga Ogulin-Rijeka otvorena za teretni promet


Dionica željezničke pruge Ogulin – Rijeka otvorena je za teretni promet, a putnički promet bit će uspostavljan nakon uklanjanja svih oštećenja kontaktne mreže i sanacije sustava napajanja, priopćeno je iz HŽ Infrastrukture.
Dionica od Ogulina do Rijeke otvorena je jučer u 17,15 sati za teretni promet tj. za dizelsku vuču, a za električnu vuču otvorena je u 18,15 sati. Putnički promet bit će uspostavljen nakon uklanjanja svih oštećenja kontaktne mreže i sanacije HEP-ova sustava napajanja.
Iz Hž Infrastrukture napominju da njihova elektroenergetska postrojenja na području Gorskog kotara nisu znatnije oštećena, ali da još nisu u funkciji i da nemaju napona zbog velikih oštećenja lokalne HEP-ove distribucijske mreže.
Zbog iznimno teških zimskih uvjeta, ledene kiše koja je padala u Gorskom kotaru i smarzavala se na tlu, u nedjelju 2. veljače, 15 minuta iza ponoći za promet je zatvorena dionica riječke pruge od Rijeke do Ogulina i na tom tome području je do jučer bio obustavljen sav željeznički promet.

Tekst: Hina
Foto: Vedran Karuza / Novi list arhiva