Prva jesenska bura i odmah nered

Fiuman/Renata S. F.

Jak pljusak praćen snažnim vjetrom zahvatio, je jutros riječko područje. U Pulskoj ulici u neposrednoj blizini ulaza u brodogradilište 3. maj jedno stablo nije uspjelo izdržati snažnim naletima vjetra te se urušilo. Dijelovi stabla pali su na parkirane automobile. Nekoliko vozila je manje, a jedno više oštećeno.

Ni Dalmacija danas nije bila pošteđena izraženijeg nevremena. Udari vjetra iza 14 sati u Splitu službeno su dosezali orkanskih 126 km/h (Marjan, DHMZ), pa na ulicama ima slomljenih grana, srušenih stabala, oštećenih semafora i prometnih znakova, pomaknutih kontejnera, pa čak i oštećenih krovova autobusnih stanica. Bura je na Peristilu srušila dio drvene konstrukcije uz katedralu sv. Duje. Danas je postavljen i novi rujanski rekord u vezi bure na postaji Split – Marjan, koji sada iznosi 155 km/h.

Područje Primoštena oko 11 sati zahvatilo je jako grmljavinsko nevrijeme u kojem je u kratko vrijeme pala velika količina kiše. Tamo je do 12 sati pala 51 litra kiše po kvadratnom metru, pa su na prometnicama nastale bujice.

Tekst: Dalmacija danas / Crometeo

Sličan sadržaj