Rijeka i Delnice dobili najviše kiše | U ponedjeljak još jedna fronta pa smirivanje vremena, ali i osjetno hladnija jutra

U subotu se preko našeg područja premještao oslabljeni frontalni poremećaj sa sjeverozapada Europe, koji je sukladno ranijoj našoj najavi, donio prolaznu promjenu vremena uz pad temperature.

Prema službenom podatku DHMZ-a, od subote u 8 sati do nedjelje u 8 sati najviše kiše palo je u Rijeci i Delnicama, koji su dobili 28 odnosno 27 mm kiše. Najviše kiše na razini Hrvatske dobili su riječko područje i dijelovi Gorskog kotara.
Vidi se to i po mjerenjima službenih postaja, Crni Lug 17, Kukuljanovo 14, riječki aerodrom 11 i Bakar 10 mm.
Sve ostale postaje u Hrvatskoj dobile su malo ili nimalo kiše.

Uz kišu došlo je do osvježenja, a prolaskom fronte zapuhala je bura uz smirivanje vremena. Tako nedjelju obilježava promjenjiva naoblaka uz nešto niže temperature zraka.

Proteklih dana u našoj posebnoj analizi najavili smo da će nakon ove fronte na vrijeme u prvom dijelu ponedjeljka djelovati još jedna koja će također donijeti mogućnost pljuskova s grmljavinom i još malo sniziti temperature.

Ona je povezana s djelovanjem ciklone sjevernije, ali neće dugotrajnije utjecati na vrijeme, jer će brzo izgubiti na snazi, a nakon nje će dotjecati hladniji zrak sa sjevera s kojim očekujemo hladna jutra u Gorskom kotaru od utorka. Temperatura će se spustiti i bllizu nule ili čak i malo ispod uuz mogućnost mraza, a jutarnje temperature ispod 10°C, moguće su i na Kvarneru, posebno u zaleđu obale.

Stabilizacija bi od utorka mogla potrajati i do kraja mjeseca, ali bez povratka ljeta.

Naslovna: Nova fronta približava se Alpama, meteo.fvg.it

Sličan sadržaj