Rekordno hladni srpanj u dijelovima SAD-a

srpanj1

Američki Državni centar za klimatske podatke objavio je klimatsku ocjenu ovogodišnjeg srpnja za SAD.

Hladniji srpanj od prosjeka je zabilježen na području od Srednjeg Zapada, preko doline rijeke Mississippi do dijelova jugoistoka. U 13 saveznih država u SAD-u, ovogodišnji srpanj spada među 10 najhladnijih u posljednjih 120 godina. Rekordne hladnoće bilježe se u državama Arkansas i Indiana.

Rekordno hladni srpanj također je bio na području od juga Velikih jezera do središnjeg dijela Louisiane i Mississippija.

S druge strane, zapadna trećina SAD-a bilježi znatno topliji srpanj od prosjeka.

Tijekom srpnja je u SAD-u na meteorološkim postajama zabilježeno 5508 temperaturnih rekorda što se tiče najnižih temperatura, a 2605 za maksimalne temperature.

srpanj2

Na slici vidimo temp. ocjenu srpnja 2014. u SAD-u – karta prikazuje oznake za rekordno hladni srpanj (tamnoplava boja), do rekordno toplog srpnja (tamnocrvena boja). Bijela boja u sredini označava temperaturno prosječni srpanj za razdoblje od 1895.-2014. NOAA

Naslovna: Temperaturni stupnjevi srpnja 2014. u SAD-u po saveznim državama: brojka 1 označava rekordno hladni srpanj, a brojka 120 rekordno topli srpanj (za razdoblje 1895.-2014.) Izvor: NOAA

Sličan sadržaj