Rijeka – Aberdeen: Prognoza za utakmicu

Clipboard01

Vjerujemo kako ste već navikli da posebno najavljujemo svaki Rijekin nastup u Europa ligi pa tako će biti i ove 3. sezone zaredom u kojoj Rijeka počinje svoj kvalifikacijski ciklus za to natjecanje.

Na Kantridu stiže škotski Aberdeen, ekipa bogate povijesti, ali ne baš i bajnih rezultata u zadnje vrijeme. Ruku na srce, ni Rijeka nije u svoju novu sezonu ušla bajno, ali što je tu je, četvrtak u 21h dat će odgovore na brojna pitanja o mogućnostima ove momčadi.
Rijeka u ovu utakmicu ulazi bez poraza na domaćem terenu već 3 sezone. Nadamo se da će se izvrsna europska statistika i nastaviti.

Četvrtak će u Rijeci biti vruć ili čak i vrlo vruć dan. Nakon iznimno tople noći, jutro će donijeti temperature i od 24 ili 25°C, što će samo biti uvod u visoke temperature tijekom dana koje mogu doseći čak i 35°C. Tijekom dana na nebu bi moglo biti i prolazne naoblake, koja bi se do večeri trebala razići.
To će značiti vrlo toplu nogometnu večer na Kantridi, gdje temperatura moža biti čak 27 ili 28°C uz visoku vlagu u zraku, što će značajno otežavati igru, ali neće biti baš ugodno niti gledateljima na tribinama.

Ovi uvjeti trebali bi više odgovarati našoj momčadi, naviknutoj na toplo ljeto i temperature oko 30°C, nego Škotima, kojima je vrhunac vrućina kad najviša temperatura zraka u prosjeku dosegne 18°C.

Sličan sadržaj