Uragan Dolores jača i približava se Meksiku; Tropska oluja Claudette u napadu na atlantsku obalu SAD-a; Tajfun Nangka prijeti Japanu

650x366_07140906_hd31
Potaknut toplim vodama zapadno od Meksika, uragan Dolores ojačao je u Tihom oceanu.
U nastavku puta očekuje se njegovo daljnje jačanje. Dok bi jugozapad mogao izbjeći ono najgore, čini se da će zapad Meksika pogoditi snažni vjetrovi i obilna kiša.

Prognozira se stalna brzina vjetrova od 80 km/h, što bi moglo dovesti do manje materijalne štete uzrokavne rušenjem stabala.

650x366_07141336_hd25
Tropska oluja Claudette kreće se istočnije od sjevernih obala SAD-a, ali će zahvatiti dijelove Newfoundlanda u Atlantskom oceanu.

Oluja se razvila nad toplim vodama Golfske struje tijekom ponedjeljka. Claudette se nalazi na oko 300 milja južno od Halifaxa i Nove Škotske. Očekuju se veliki valovi, koji bi mogli biti opasni za surfere, kojima će ovo zasigurni biti izazov.
rb_lalo-animated

Visoki valovi će u večernjim satima utorka pogoditi istočnu obalu Nove Engleske, te jugoistočnu obalu Nove Škotske. Jačanje valova u srijedu očekuje na južnim obalama otoka Newfoundland.

650x366_07131404_hd22
Obalama Japana i dalje prijeti tajfun Nangka, koji bi mogao biti vrlo opasan za ljude i imovinu.
Nangka je snažan tajfun, a očekuje se i njegovo daljnje jačanje u toplim vodama Tihog oceana.
Njegov utjecaj bi japan mogao osjećati već tijekom srijede i četvrtka, kada se očekuje i jačanje kiša i vjetra.
Shikoku i otoke Kyushu, Honshu bi mogli pogoditi razorni vjetrovi i poplave uzrokovane obilnom kišom. Stanovnike se upozorava da se pripreme na evakuaciju.
650x366_07131406_hd23

Procjenjuje se da bi moglo pasti i do 300 mm kiše, lokalno nije isključeno i više.
Područje Tokia očekuje do 50 mm kiše.

Nangka na svom putu prijeti i jugoistoku Južne Koreje.

Foto: AccuWeather.com

Sličan sadržaj