RIMETEO Portal slavi deset godina postojanja

Na današnji dan, prije točno 10 godina, 12. listopada 2007. godine, s radom je započeo RIMETEO portal. Namjera je bila stanovništvu poglavito u PGŽ na vrijeme i precizno najavljivati vremenske prilike i neprilike.

Preteča mu je bio blog o vremenskim prilikama, koji i danas postoji, ali se sadržaj na njemu iz razumljivog razloga više ne obnavlja pa možemo reći da je taj blog zapravo bio početak Rimetea, iako u puno neozbiljnijem i neorganiziranijem obliku.

Prelaskom na ozbiljniju stranicu, 12.listopada 2007. godine počeo je dugotrajni proces informiranja i obavještavanja ljudi o vremenu, koji traje i danas, koliko uspješno, prepuštamo na ocjenu i sud našim čitateljima.

S vremenom je Rimeteo Portal postao relevantan izvor informacija, a to su prepoznali mnogi koji nas prate i donose odluke na temelju naših prognoza. Naravno, pogreške su dio rada, ali nastojimo ih svesti na najmanju moguću mjeru. Iako, treba naglasiti da stranicu ne drže profesionalni meteorolozi, već zaljubljenici u meteorologiju, posao se odrađuje vrlo ozbiljno i nastojimo čitatelje, članove i partnere o svemu na vrijeme informirati.

Vijesti koje pišemo baziraju se isključivo na činjenicama i ne toleriramo nikakav senzacionalistički pristup prilikom pisanja, jer smatramo da može imati samo trenutan efekt, a dugoročno odbija čitatelje.

U ovih 10 godina, na Portalu su napisane brojne vijesti iz Hrvatske i svijeta, a kroz godine se mijenjao i izgled portala, sve s ciljem da bi se posjetitelji što više zadržavali. Sukladno tome, proširen je sadržaj, a nekoliko je puta mijenjan i sam vizualni identitet stranice.

Počeli smo kao Rijeka Weather, nastavili kao Vrijeme u Rijeci, a danas nas svi znaju kao Rimeteo (RM). Ono što možemo obećati da ćemo nastaviti s radom kao prvog dana, jer smo još uvijek pokrenuti velikim entuzijazmom i voljom da našim posjetiteljima pružimo maksimum kroz kvalitetan i bogat sadržaj.

Sličan sadržaj