SAD: Floridi stiže tropska oluja Colin

at201603_5day

Nedugo nakon tropske oluje Bonnie, nastavlja se tropska aktivnost na Atlantiku. Područje s grmljavinskim nestabilnostima na Karibima pomaknulo se u smjeru Meksičkog zaljeva gdje se formirala tropska depresija 3, odnosno buduća tropska oluja Colin.

Kako se bude približavao SAD-u, tako će i rasti njegova opasnost. Prva na udaru će se naći Florida do koje će Colin doći snage tropske oluje, a s njim stižu i obilna kiša, vjetar, valovi i plima tako da pojedinim područjima prijete i poplave. Obilna kiša potom će se tijekom utorka širiti prema sjeveroistoku SAD-a.

Tijekom ponedjeljka Colin će se kretati od područja sjevernije od meksičkog poluotoka Yucatana prema sjeveroistoku Meksičkog zaljeva, odnosno Floridi.
Unatoč kretanju prema sjeveroistoku njegov utjecaj osjetit će se i na Karibima. Dijelovi Kube također mogu dobiti obilniju kišu i poplave.

Sustav će se preko Floride brzo premještati u smjeru Georgije i Karolina (Sjeverne i Južne), a do utorka ujutro po američkom vremenu, već će stići i do otvorenog Atlantika.
Glavnina kiše očekuje se na Floridi i to u periodu od 12h, zbog brzine same oluje.

Postoji mogućnost da će Colin dodatno ojačati izlaskom na Atlantik, no tada će veću brigu američkom kopnu stvarati njegova plima, dok Bermuda može dobiti kišu te grmljavinske oluje.

Sličan sadržaj