SAD: RAZORAN TORNADO POGODIO OKLAHOMA CITY, POGINULO PREKO 90 LJUDI


Najmanje 91 osoba, uključujući dvadesetero djece, izgubilo je život u tri i pol kilometra širokom tornadu koji je u ponedjeljak prohujao predgrađem Oklahoma Cityja. Tornado, s vjetrom koji je na mahove dostizao brzinu od oko 320 kilometara na sat, opustošio je šire područje gradića Moorea.
Ozlijeđeno je 240 ljudi, od kojih 60 djece. Pomoć im je pružena u bolnicama u Oklahoma Cityju. Dosad je iz ruševina izvučeno 24 tijela, čime je ispravljen prije naveden netočni podatak o 51 žrtvi. Strahuje se da bi pod ruševinama moglo biti pronađeno još tijela. Samo tri od 24 pronađenih tijela nisu identificirana, rekla je Amy Elliott, voditeljica upravnog odjela medicinskog centra u gradu Oklahomi.
Spasilačke službe očajnički tragaju po ruševinama osnovne škole Plaza Towers koja se izravno našla na putu tornadu. Na školskoj Facebook stranici poruke su pune tuge iz cijele zemlje, uključujući i jednu koja jednostavno kaže: ‘Molim vas, nađite tu djecu’. Još jedna osnovna škola, Briarwood, brojne kuće i jedna bolnica sravnjeni su sa zemljom. Predsjednik Barack Obama proglasio je Moore područjem katastrofe, što znači da će pogođena zona dobiti saveznu pomoć u novcu i ljudstvu. Ovo je najsmrtonosniji tornado u SAD-u otkako je prije dvije godine u gradiću Joplinu u Missouriju poginula 161 osoba.(HRT)

Sličan sadržaj