“Sat za planet Zemlju” i ove godine u Rijeci

U Rijeci će u subotu, 27. ožujka 2021. godine, na jedan sat biti isključena rasvjeta na lokalitetima u središtu grada. Na taj će način Grad Rijeka i ove godine podržati svjetsku akciju Sat za planet Zemlju – Earth Hour.

Rasvjeta će biti isključena na Trgu 128. brigade, na stepenicama hotela Bonavia (stube Crvenog križa) te na Trgu Republike Hrvatske. Ugasit će se također i reflektor na Trgu Riječke rezolucije i te rasvjeta na zgradi Grada Rijeke na Korzu.

Ove godine je Sat za planet Zemlju usmjeren na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.

Sat za planet Zemlju organizira World Wildlife Fund ( WWF ), svjetska organizacija za zaštitu prirode. U sklopu akcije Sat za planet zemlju WWF organizira i Zoom događanje pod motom „Pokreni se za planet” koji će se održati u vrijeme Sata za planet Zemlju, 27. ožujka od 20:30 sati i o kojem se više informacija može naći na www.wwfadria.org.

Sličan sadržaj