Saznajte kakvo će vrijeme biti za vrijeme odvijanja Međunarodne karnevalske povorke u Rijeci

12645044_10205501323759164_188096553073228333_n

Nakon dinamične fronte koja je najviše nevolja donijela riječkom području, vrijeme se brzo stabiliziralo, ali je i temperatura nešto pala.

Petak ujutro je na Kvarneru protekao u znaku vedrog vremena, uz slab vjetar sjevernih smjerova, a dolazilo je i do pojave mraza. U Omišlju je izmjerena minimalna temperatura od 1°C, u Rijeci i Senju 3°C, Rabu 4°C, a u Malom Lošinju 6°C.
Na području Gorske Hrvatske bilo je vedrine, ali i mjestimične magle, a temperatura se spustila vrlo nisko.
U Crnom Lugu izmjereno je -7°C, u Gospiću i na Zavižanu -6°C, Delnicama i Otočcu -5°C, Pargu -4°C.

I tijekom dana se nastavilo pretežno sunčano vrijeme, jedino u gorju ima mjestimice umjerene naoblake. Temperature su u gorju uglavnom između 4 i 7°C, a na Kvarneru između 11 i 13°C. Osjetno toplije vrijeme za doba godine, iako se to po jutarnjim temperaturama nije moglo zaključiti.

Predstoji još jedno hladno jutro, jer je prisutna stabilizacija vremena uz dotok nešto hladnijeg zraka koji je sa sjevera počeo pristizati po prolasku fronte. Zbog toga je i prisutan vjetar sjevernih smjerova, koji je uglavnom slab do umjeren.

Njega će tijekom subote početi zamjenjivati vjetar južnih smjerova, počevši prvo od krajnjeg juga Kvarnera pa prema sjeveru, s tima da još tijekom subote na riječkom području će biti prisutna bura. U Gorskom kotaru puhat će umjeren do jak jugozapadnjak.
Prevladavat će djelomice sunčano vrijeme uz postupan porast naoblake u drugom dijelu subote i prema večeri, ali se oborine ne očekuju.

Međunarodna karnevalska povorka u Rijeci 07.02.16.
Vjetar južnih smjerova će se u nedjelju proširiti na cijelo područje, što znači da stižu oborine. Ujutro će biti promjenjivo oblačno uz mogućnost slabe kiše. Poslijepodne će se u Rijeci pretežno naoblačiti, uz mogućnost slabe kiše, a ta će mogućnost rasti kako poslijepodne bude odmicalo. Iza 18h ili 19h kiša će u Rijeci znatnije ojačati, a posebno nakon 22 sata. Puhat će umjereno do jako jugo, a temperatura biti 12 ili 13°C.

Na ostatku Kvarnera umjereno do pretežno oblačno, bez kiše veći dio dana, a tek navečer će se proširiti oborine s riječkog područja.
U Gorskom kotaru bit će promjenjivo oblačno vrijeme, a zapad i sjever regije imat će mogućnost za mjestimičnu kišu. Kiša će se do kasno navečer proširiti na cijeli Gorski kotar.

Najava je to kišovitog prvog dijela sljedećeg tjedna, koji bi mogao završiti još jednim jačim snijegom u Gorskom kotaru.


Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.

Naslovna: Irena Trkulja

Sličan sadržaj