Snažna ciklona donijela nevrijeme većem dijelu Hrvatske/ Na Krčkom mostu zabilježen udar vjetra od čak 198 km/h (FOTO, VIDEO)

rovinj77
Kako smo i najavljivali posljednjih dana, u većem dijelu naše zemlje srijeda je donijela izrazito burna vremenska zbivanja.

Najdramatičnije je danas bilo u Istri, posebno na području Rovinja, gdje je olujni zapadni vjetar podigao more na rivi, pri čemu je oštećeno oko pedesetak automobila.
Valovi su tijekom jutra dosezali visinu do pet metara, a voda je prodrla u poslovne prostore i podrume u blizini obale.
Zbog nevremena veći dio grada ostao je i bez struje.

Na otočiću Sveti Ivan na Pučini kod Rovinja jutros su udari zapadnog vjetra dosezali 106 km/h. Na području Pule vjetar je dosezao brzinu od gotovo 100 km/h, dok je u samom Rovinju izmjereno do 75 km/h.

Osim vjetra, koji je bio glavna vijest, na području Istre pala je i obilna količina kiše. Najviše kiše u protekla 24h palo je u Poljanama, gdje je izmjereno čak 116 mm. Obilnije kiše bilo je i u unutrašnjosti Istre, pa je u Pazinu zabilježeno 53 mm u protekla 24h.
Pazin će ostati zapamćen i po najjačem udaru vjetra od 117 km/h na području cijele Istre.

Vjetrovito je bilo i na području Starigrada Paklenice, gdje su visoki valovi oštetili i nekoliko brodica. Plima je podigla razinu mora, koje se prelijevalo preko obale, pri čemu je voda prodrla u nekoliko objekata u blizini.

Tijekom noći i prijepodneva vjetrovito je bilo i u unutrašnjosti zemlje. U noći su udari južnog vjetra ponegdje dosezali brzinu i do 70 km/h, a tijekom prijepodneva je vjetar okrenuo na sjeverne i zapadne smjerove, pri čemu su kratkotrajni olujni udari načinili i materijalnu štetu na području Slavonskog Broda.

Najjači udar vjetra u Hrvatskoj zabilježen je na Krčkom mostu. Udari sjeverozapadnog vjetra dosezali su čak 198 km/h.

Obilne kiše bilo je i u ostatku Hrvatske. Najviše kiše palo je u Gračacu, gdje je zabilježeno čak 138 mm. U Njivicama na otoku Krku palo je čak 109 mm u protekla 24 sata.

Zbog prolaska hladne fronte, već ujutro je na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske bilo susnježice i snijega. U poslijepodnevnim satima snijeg je počeo padati i u Gorskom kotaru, Ćićariji i u najvišem riječkom zaleđu.

Nevrijeme u Rovinju, foto: Daniel Cerin.

Nevrijeme u Slavonskom Brodu, foto: Domagoj Cvitković.

Naslovna foto: Bojan M. / Rovinj News

Sličan sadržaj