Snažna proljetna snježna oluja pogodila sjeveroistok SAD-a i atlantsku Kanadu (FOTO, VIDEO)

Priroda se ove godine grubo šali s Amerikancima i Kanađanima. Protekle zime pogodio ih je niz hladnoća i snažnih snježnih oluja, ali “šlag” je čini se ostao za kraj i to nekoliko dana nakon što je počelo kalendarsko proljeće. Dok ovo pišemo oluja snage uragana u (ljetnim mjesecima) pogađa istočne dijelove SAD-a i Kanade.

Oluja se premještala od Virginije prema Novoj Engleskoj i atlantskoj Kanadi uz produbljavanje i jačanje, sa sobom noseći snijeg i vjetar koji je na udare na teritoriju SAD-a puhao do 120 km/h, a bez struje je u Massachusettsu ostalo oko 7.000 ljudi. Došlo je do prometnog kolapsa u zračnom i kopnenom prometu.

Na prostoru Kanade situacija je još gora. Na lokaciji Wreckhouse, na Newfoundlandu, zabilježen je udar vjetra od 183 km/h, čime je srušen rekord iz 2007. godine. Međutim, to nije najjači udar u atlantskom dijelu Kanade. U zaljevu Fundy meteorološka postaja na otoku Seal zabilježila je udar i od 208 km/h.
U Novoj Škotskoj čak 16 tisuća potrošača ostalo je bez struje. Palo je lokalno i do 30 cm snijega, uz zapuhe i preko metar visine.
Promet je potpuno obustavljen, a stanovništvu se savjetuje da ostaje u kućama dok oluja ne prođe.
Potpuno smirivanje vremena očekuje se tijekom petka.


Burke Centre VRE station, Va., (Photo/Jeffrey W. Comer)


Cape Cod (AP Photo/Michael Dwyer)


Cape Cod, (Twitter Photo/@Mrsmermommy)


Nantucket, Mass., (Photo/Katie Kaizer Photography)


Proljetni snijeg iznenadio je kardinala, Potomac, Md., (Photo/Karen Bryant)


Cape Cod (AP Photo/Michael Dwyer)

Video: TWN

Sličan sadržaj