SNIJEG I HLADNOĆA DIJELU SAD-a i KANADE / AUSTRALIJI KIŠA I PREDAH OD POŽARA


Twitter/Accueweather

Snažan hladan val s Arktika ovih dana djeluje na vrijeme u dijelovima Kanade i SAD-a. Zabijelili su se gradovi poput Denvera, Chicaga i New Yorka, a u Kanadi je najviše snijega dobila pokrajina Ontario. Općenito gledano u SAD-u, pod hladnim naletom nalaze se područja od Velikih jezera do istočne obale. U SAD-u palo je do 20 cm snijega, a najviše u području Velikih jezera, dok je U Ontariju što se količine snijega tiče, vrlo slična situacija. Na cijelom području temperature su vrlo niske, a dodatnu opasnost predstavlja i poledica.

U Australiji kiša nije problem, već olakšanje. Nakon ranog početka ljetnih vrućina zbog kojih su u pokrajinama Novi Južni Wales i Queensland nastali brojni požari, stanovništvo uživa u osvježenju nastalom zbog premještanja olujnog sustava s oborinama preko istoka Australije.
Iako oborine nisu obilne opasnost od poplava postoji sve dok susta ne izađe na otvoreno more, iz razloga jer tlo zbog dugotrajne suše odbija primiti vodu, koja ostaje na površini, zatim nastaju lokve, a ako je kiša intenzivnija, postoji mogućnot i poplava.
Sunce se na istok Australije vraća već do petka, a s njime i porast temperatura.


Accuweather.com

Sličan sadržaj