Snijeg u Gorskom kotaru, proglašeni zimski uvjeti

Prvi ovojesenski zimski uvjeti proglašeni su na cestama u Gorskom kotaru, a snijeg povremeno pada i na višim predjelima riječkog područja, bez zadržavanja za podlogu.

HAK javlja da snijeg mjestimice pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri ili samo vlažni i skliski od kiše. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar – DC3. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Snijeg pada i na autocesti A7 između naplatnih postaja Rupa i graničnog prijelaza Rupa.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

Gorski kotar:
DC 3 Stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Kikovica,
DC 32 GP Prezid-Delnice,
DC 42 Stubica-Ogulinski Hreljin,
DC 203 Brod na Kupi-Delnice,
DC 305 Parg-Čabar,
DC 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja,
ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje,
ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak,
ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo,
ŽC 5068 Hreljin-Zlobin-Fužine,
ŽC 5191 Sopač-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Ima i bure pa je na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Foto: ARZ

Sličan sadržaj