Vremeplov: Snijeg u riječkom zaleđu 16.1.2013


Stožer zimske službe proglasio je treći stupanj pripravnosti za Grad Rijeku, sukladno vremenskoj prognozi prema kojoj su u gradu i okolici bile moguće snježne padaline.

Snijeg je počeo padati u riječkom zaleđu iznad 200 mnv oko 15 sati, da bi do 19 gotovo prestao. I kada se činilo da je tih oko 5 cm kojih je palo do tada i konačnih. Tada je oko 20 h iz smjera otoka Cresa dolazila jača oborinska masa koja se još povećavala dok je došla i do srca Kvarnera pa je na višim nadmorskim visinama riječkog zaleđa bila mećava koja je trajala do 3 ujutro. Sutra dan se je mjerilo oko 15 cm snijega.

Prometnice su se osposobljavale prema prioritetima. Uz apel osobama starije životne dobi da u slušaju snježnih padalina ne izlaze iz svojih domova, te vlasnicima i suvlasnicima stambenih i javnih objekata da organiziraju čišćenje prilaza zgradama i posipanje solju.

Iz Autotroleja je bilo najavljeno da će odmah po početku snježnih padalina iz prometa biti povučeni svi zglobni autobusi, a linije će se održavati isključivo solo autobusima i minibusevima.
Iz Vrata Jadrana je također bilo potvrđeno da se svi šleperi na izlazu iz kontejnerskog terminala Brajdica moraju javiti policiji koja na licu mjesta odlučuje hoće li ih pustiti u promet ili ne, a u slučaju snijega bili su zabranjeni izlazi tegljača s terminala kako se ne bi bila ponovila situacija od prije dvije godine kada su upravo teški kamioni s Brajdice uzrokovali velike prometne probleme na gradskim prometnicama gdje su se zaglavili u snijegu.

Sličan sadržaj