SNIJEG ZABIJELIO I SREDNJODALMATINSKE OTOKE

Brač Airport
Snijeg u Slavoniji i Lici više i nije neka vijest, ali kad padne na otoku Visu i Braču, stvar je svakako zanimljiva. Dogodilo se to protekle noći, zbog i dalje povremenog dotoka vlažnog zraka pod utjecajem visinske ciklone koja danas ipak slabi. Zanimljivo u cijeloj priči da snijeg nije padao u Splitu, a bilo ga je na otocima, kao i oko Dubrovnika.

Slavonija i Lika jutros su, prema službenim podacima DHMZ-a, mjerile i do 20 cm snijega. No, ipak, osim Zavižana sa 66 cm, druga postaja nije ni iz Like ni iz Slavonije, nego iz Gorskog kotara. Radi se o Begovom Razdolju s jutrošnjih 33 cm snijega.

Hladnoća se i dalje ne povlači pa je -11°C izmjereno na Zavižanu, što i nije čudno, ali -5°C iz Daruvara svakako je. Podsjećamo, ne tako davno, prije ovog prodora, Slavonija je bila najtopliji dio Hrvatske, a temperatura je nerijetko prelazila i 20°C.
Jutro je bilo hladno i na obali. Temperatura se kretala od -1°C u Rijeci do 6°C na Palagruži.
Najviše vedrine ima na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, dok su Slavonija, Dalmacija i Lika većinom oblačni, a ako je vjerovati dojavama motritelja DHMZ-a od 13h, nigdje nisu zabilježene oborine.

Petak će biti ujutro još hladniji, a danju topliji. Ujutro temperatura u gorju možda i do -10°C, a u unutrašnjosti i ispod -5°C. Obala i otoci možda na sjeveru uđu u minus, dok se na jugu očekuju temperature do 5°C. Bit će pretežno ili djelomice sunčano, a u unutrašnjosti, gorju i Dalmatinskoj zagori, ujutro je moguća magla ili niska naoblaka.

Sličan sadržaj