Snježne nevolje u središnjoj Europi | Debeli snježni pokrivač i u Grčkoj

Austrija, Vedrana Stanić

U dijelovima središnje Europe probleme je prouzročio obilan snijeg.

Velike količine snijega u južnoj Njemačkoj natjerale su u subotu aviokompanije u najvećoj bavarskoj zračnoj luci da otkažu sve više letova.

Zasad je otkazano najmanje 120 letova, rekla je glasnogovornica minhenske zračne luke. Dodala je da bi se broj mogao još povećati.
Osim toga ima i puno kašnjenja, najmanje 70 letova kasni oko sat vremena i više.Za subotu je bilo predviđeno 850 polijetanja.

Snijeg stvara probleme i u Švicarskoj i Austriji. Na prometnicama u Austriji, posebno u Tirolu, stvaraju se ogromne gužve. Na pojedinim dionicama autocesta kolona je dugačka i 20-ak kilometara. Zatvorena je zračna luka u Innsbrucku, a u Salzburgu kašnjenja i odgode letova.

Snijeg će pojačati padanje na području sjevernog Salzburga, a u višim djelovima očekuju se vrlo obilne padaline. (HRT)

U Poljskoj su nanosi snijega visoki i do 5 metara. Objavljeno je upozorenje na opasnost od lavina. U nekim dijelovima Slovačke palo je i do metar snijega, a temperature su se spustile oko 10 °C ispod nule. Ispod oko metar debelog snježnog prekrivača su i sjeverni i središnji dijelovi Grčke, a područja u središnjoj Italiji prekrilo je i do 2 metra snijega.

Sličan sadržaj