Standard – Rijeka: Kakvo se vrijeme očekuje u Liegeu?

Clipboard01

Sukladno našoj navici od prošle godine da pratimo meteorološki HNK Rijeku u Europa ligi, u natjecanju po skupinama, svojim uspjesima nogometaši su nas “prisilili” da tu tradiciju nastavimo i ove godine. Prošla godina bila je uvod u dobre nastupe bijelih te se nadamo da će istim putem nastaviti i ove sezone.

Prvu utakmicu Rijeka igra na gostovanju u Belgiji. Domaćin je Standard iz Liegea. Grad Liege, sjedište istoimene pokrajine nalazi se blizu točke dodirivanja granica triju država, Belgije, Njemačke i Nizozemske, na istoku Belgije, a broji nešto manje od 200.000 stanovnika.

Klimatski je to vrlo sušan grad. U prosjeku godišnje padne tek oko 600 mm kiše, što je negdje u razini Londona. U rujnu bude negdje prosječno 9 dana s kišom, od čega velika većina bude u obliku slabih oborina, što je u skladu s prosjekom.
Temperaturno, radi se o gradu s dosta svježom klimom. Primjerice najviša dnevna temperatura za rujan iznosi samo 18.8°C.

A kakvo vrijeme mogu očekivati Kekovi izabranici?

Prema dostupnim prognostičkim materijalima, četvrtak će biti prilično “šaren” dan na području istočne Belgije. U prvom dijelu dana bit će pretežno ili potpuno oblačno uz mogućnost kiše ili lokalnih pljuskova s grmljavinom. U drugom dijelu dana mogućnost za sunčana razdoblja, što bi značilo da će biti promjenjivo oblačno, ali će ostati mogućnost pljuskova s grmljavinom kao realna okolnost. Najviša dnevna temperatura oko 23°C, jutarnja 13 do 15°C. Za vrijeme odigravanja utakmice temperatura će se spustiti i ispod 20°C. Tijekom cijelog dana puhat će slab vjetar, istočnih smjerova, a u prvom djelu dana bit će povjetarca promjenjivog smjera.

Upozorenja na opasne vremenske prilike koje znaju biti u Belgiji, nema, što znači da su pred igračima povoljni uvjeti za igru.

Sličan sadržaj