Stiže promjena: Na riječkom području i u Gorskom kotaru i preko 50 mm kiše / Mogućnost jačih grmljavinskih nestabilnosti!

10445945_783021698395459_6647769200254781351_n

Frontalni sustav s Alpa sporo se primiče prema Jadranu.

Oblaka u PGŽ još nema, ali će se idućih sati situacija mijenjati, a do kasno navečer će se potpuno naoblačiti.
Prve kišne kapi moguće su već u noći na srijedu, a najviše kiše past će na riječkom području i u Gorskom kotaru, kada lokalno može pasti i do 100 mm kiše! Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom ili jače grmljavinsko nevrijeme.
Južnije od Rijeke oborina manje, ali su također mogući lokalni neverini. Glavnina oborina očekuje se u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima.

Osim našeg područja obilna kiša može pasti i u untrašnjosti Hrvatske, dok se najmanje kiše očekuje u Dalmaciji.

Estofex (European Storm Forecast Experiment) prognozira razinu 2 za sjeveroistočnu Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Srbiju i Rumunjsku. Uglavnom se ta razina upozorenja odnosi na mogućnost jakih udara vjetra i pojave tuče. No, ne treba isključiti čak i mogućnost nastanka tornada u nekoj od spomenutih zemalja.

S prolaskom fronte zapuhat će bura koja će prolazno biti umjerena ili čak i umjereno jaka na Kvarneru. U gorju se očekuje sjeveroistočnjak. Osvježit će pa na području Gorskog kotara temperatura neće rasti iznad 20°C, dok na Kvarneru uglavnom neće porasti iznad 25°C, a na riječkom području lokalno možda ni iznad 20°C.

Osim temperature zraka, osvježit će malo i u moru, koje se opet zagrijalo i do 23°C.

Sličan sadržaj