Subotnji lokalni pljuskovi / U novom tjednu stabilizacija, moguće i prve 30-tke!

radar

Ciklona koja je obilježila vrijeme na Balkanu, nas kao da se i nije previše ticala. S njenim počecima u Sredozemlju dobili smo nešto oborine i to je uglavnom bilo sve. Ostale dane zadržalo se uglavnom oblačno vrijeme, tek povremeno s malo kiše, više u Gorskom kotaru.
Solidarnosti radi, možda bi bilo dobro da smo i dobili više kiše, jer smo na kišu navikli i kakvih 100 litara nije nam nikakav problem, dok je u poplavama pogođenim područjima svaka litra kiše višak. Ljudski život je normalnom čovjeku jednako vrijedan, bez obzira o kome se radilo. A upravo ovih dana slušamo i čitamo u ljudskim gubicima u BiH i Srbiji, zbog povijesnih poplava i obilne kiše.

Vratimo se vremenu u PGŽ. Napisali smo već, kiše i nismo puno dobili upravo zbog položaja spomenute ciklone koja je danima bila nad istočnim Balkanom. U protekla 24h palo je do 5 mm kiše, najviše u Delnicama.
Temperature su još uvijek ispod prosjeka, a takve će i ostati do početka idućeg tjedna.

Zbog nestabilne atmosfere, subota je donijela i pojavu lokalnih pljuskova oko Učke i na sjeveru riječkog zaleđa na granici sa Slovenijom, a jutarnjim satima na riječkom području bilo je i slabe kiše. Do lokalnog razvoja naoblake došlo je u Sloveniji, oko Postojne, a zatim se ta oborinska masa spuštala južnije.
Dok ovo pišemo (17.30) kiše ima i na riječkom području, a na naslovnici možete vidjeti kako izgleda pogled na radar.

Slično vrijeme nastavit će se i tijekom nedjelje, dok će u ponedjeljak pljuskovi biti mogući, ali i vrlo lokalni.
Od utorka stabilnije i sve toplije, a od druge polovice tjedna i naglije zatopljenje pa do kraja tjedna ponegdje se može zabilježiti i prvih 30 stupnjeva.
Bit će to prvo jače zatopljenje u ovoj godini.

Sve eventualne promjene pratite u našoj prognozi.

Sličan sadržaj