Tijekom ponedjeljka Gorski kotar bio topliji od Kvarnera / Izgledi vremena do kraja tjedna

1001555_729497977081165_1937538509_n

I tijekom ponedjeljka nastavilo se sunčano i toplo vrijeme u našoj županiji, zbog djelovanja anticiklone.

Tome je prethodilo hladno jutro u Gorskom kotaru, gdje je primjerice u Pargu izmjereno samo 4°C. Zato je tijekom dana uz jako puno sunca i topline temperatura na istom mjestu porasla i do 21°C, te je bio topliji od svih službenih morskih postaja u PGŽ.

Na Kvarneru je jutro bilo nešto toplije. U Rijeci je izmjereno 7°C, Rabu 8°C, a Malom Lošinju 10°C. Tijekom dana se nastavilo vedro vrijeme, ali je efekt mora odradio svoje te najviša dnevna temperatura nije prelazila 18°C, na službenim postajama.
Svakako je zanimljivo i za istaknuti da je s ovh 18°C PGŽ bila među najhladnijima u Hrvatskoj.

Pred nama je utorak koji će po sinoptičkoj situaciji biti vrlo sličan ponedjeljku, ali bi po vremenu moglo biti razlike. Naime, more je još uvijek vrlo hladno i sporo se zagrijava. Njegova temperatura porasla je za koji stupanj i kreće se oko 13,14°C, ali je još uvijek razlika između temperature zraka i mora primjetna, te će zbog toga tijekom utorka na Kvarneru biti djelomice sunčano uz mogućnost promjenjive naoblake, a mjestimice je moguća i magla ili sumaglica. Temperature vrlo slične kao tijekom ponedjeljka, jedino ako bude magle, bit će niže.
U Gorskom kotaru će se zadržati pretežno ili djelomice sunčano vrijeme s prilično visokim temperaturama, koje mjestimice mogu ponovno prelaziti 20°C.

U srijedu će se našim krajevima sa sjevera približiti fronta koja neće stići do nas, ali može biti prolazno povećane naoblake, a mjestimice čak i koja kap kiše. Temperature nešto niže, ali samo nakratko.
U četvrtak već povratak sunčanog i toplog vremena, a i kalendarsko proljeće će nam stići u 17 sati i 57 minuta.

Po trenutnim prognostičkim materijalima, za vikend će do našeg područja stići jači poremećaj s kojim bi došlo do svojevrsne prekretnice dosadašnjoj stabilizaciji vremena, nakon čega bi uslijedilo nešto nestabilnije razdoblje.

Foto: Irena Trkulja

Sličan sadržaj