Tjedan s nestabilnostima pred nama, najviše kiše u utorak i srijedu, moguće obilnije oborine

web_fronte_sutra12

Nad Jadranom se nalazi greben zbog kojeg je u Hrvatskoj bar djelomice sunčano i vrlo toplo ili vruće vrijeme. Zbog toga je riječko područje bilo među najtoplijima u Hrvatskoj. Bilo je i lokalno jačeg razvoja naoblake, na granici sa Slovenijom te na sjeveru Istre iz kojih je bilo i kraćih pljuskova.
Ono što obilježava nedjelju je i sparina, relativna vlažnost zraka u PGŽ nigdje nije ispod 50%, a na južnim otocima nije čak ni ispod 60%, što znači da na trenutnu temperaturu, zbog visoke vlage treba dodati još koji stupanj, da bi se dobio stvaran osjet ugodnosti.
Slično vrijeme možemo očekivati i tijekom ponedjeljka. Bit će vrlo toplo ili vruće te sparno vrijeme, uz porast naoblake u drugom dijelu dana kao najava onoga što slijedi.

Sa sjevera ćemo doći pod utjecaj ciklone koja se nalazi nad sjevernom Europom, a čija će nestabilnost stići i do nas. To će pak dovesti do dodatnog destabiliziranja atmosfere nad našim područjem, a očekuje se i formiranje sekundarne ciklone nad Italijom.
U takvom razvoju događanja, utorak i srijeda bit će vrlo kišoviti i nestabilni, moguće su izraženije grmljavinske nepogode, a lokalno u PGŽ može pasti i do 100 mm kiše.
Logično, s kišom, doći će i do pada temperatura, koje će biti ispod prosjeka za doba godine.

I po prolasku tog poremećaja, do kraja tjedna nastavit će se nestabilno vrijeme, ali uz više sunčanog vremena.

Najviše kiše od ove promjene vremena dobit će područje sjevernog Jadrana, a u ostalim dijelovima Hrvatske kiše će biti, ali u manjim količinama.

Sličan sadržaj