Tragične posljedice nevremena: Oluja u srednjoj Europi ostavila devetero mrtvih


Najmanje je devet osoba poginulo u snažnoj oluji što je protutnjala srednjom Europom, objavila je u srijedu policija, a željezničke kompanije i dalje pokušavaju normalizirati promet.

Stabla koja su se srušila na automobile ubila su četvero ljudi u Njemačkoj i Švicarskoj, troje je u Njemačkoj poginulo jer su se auti odsklizali na iznenada zaleđenoj cesti, na jednog se čovjeka u Njemačkoj srušio zid, a u Austriji je vjetar jednoga otpuhao s ljestava.

Ciklonska oluja koju su njemački meteorolozi nazvali Niklas bila je jedna od najsnažnijih u srednjoj Europi u zadnjih nekoliko godina: vjetar je puhao brzinom i do 192 km/h.

Njemačka željeznica objavila je da ne uspijeva normalizirati promet. “Ne mogu svi zaposlenici doći do postaja na kojima bi morali biti “, rekla je glasnogovornica njemačke državne željeznice Deutsche Bahna.

Prekinuta je važna linija iz njemačkoga grada Muenchena u austrijski Salzburg, a zbog vjetra je frankfurtski aerodrom, najveći u Njemačkoj, morao otkazati 180 polijetanja i slijetanja.

Izvor: HINA
Naslovna foto: AFP

Sličan sadržaj