Tropska depresija stvara mogućnost poplava Filipinima i Vijetnamu

650x366_11251511_hd21

Nova tura tropskih pljuskova zahvatila je Filipine ovog tjedna, donoseći mogućnost nastajanja poplava. Postoji mogućnost da se sve proširi i do Vijetnama.

Nedavno smo pisali da se u blizini Guama nalazi polje niskog tlaka zraka, u kojem ima grmljavinskih oluja. Isto tako smo naveli da zbog ograničavajućih faktora se ne očekuje neki jači razvoj.

Od Guama do Filipinskog mora nije se događalo ništa značajno, a zatim je protekle noći došlo do bolje organizacije i zapadni Pacifik ima i službeno tropsku aktivnost. Uz južnu obalu Filipina nastala je tropska depresija 21W.

Pljuskovi će se širiti od istoka prema zapadu zemlje, a očekuje se između 50 i 100 mm kiše. Zbog mogućnosti obilnih oborina, lokalno će biti moguće i poplave, posebno na nižim područjima i područjima sa slabm odvodnjom.

Nakon što prijeđe središnje Filipine, poljeniskog tlaka će nastaviti svoj put Južnokineskim morem, u smjeru Vijetnama. Ukoliko do kopna dođe kao tropska depresija, time će se povećavati i opasnost od poplava.

Po prolasku ovog tropskog poremećaja, Filpinima je na vidiku novi, a za razliku od ovog, sljedeći ne bi trebao biti ni blizu ovako “pitom”.

Grafika: Accuweather

Sličan sadržaj