Tuča zabijelila istok Rijeke (FOTO, VIDEO)

S premještanjem hladne fronte preko našeg područja i atmosfera se aktivirala. Došlo je do jačeg razvoja olujne naoblake na dijelu istočnog priobalja te u Riječkom zaljevu.

Iza 19 sati ta je naoblaka rezultirala pljuskovima s grmljavinom, a na istoku Rijeke kao i u riječkom prigradu bilo je i tuče koja je pala u većim količinama. Prema dojavama čitatelja najviše tuče palo je na području Grobnika i Kukuljanova, gdje je sloj leda mjerio nekoliko centimetara.
Zanimljivo, što se može vidjeti i na radarskoj snimci, na zapadu grada nije se događalo ništa vrijedno spomena.

Nevremena uz pljuskove s grmljavinom bilo je i na otoku Krku te na istočnom priobalju.

U Gorskom kotaru, Lici, kao i u dijelovima unutrašnjosti pao je snijeg, a u gorju je snijeg stvarao i poteškoće u prometu. Prema mjerenju od 19 sati, u Pargu ga ima 5 cm (DHMZ).
Snijega je bilo i na zlobinskom području.

S odmicanjem večeri sve se brzo smirilo pa već iza ponoći nigdje ništa ne pada, a na riječkom području ima i vedrine. Najviše oborine dobio je Platak, 54 mm, slijede predjeli oko Rijeke (Čavle 32 , Grobnik 28, Cernik 24, Kukuljanovo 20, a Drenova 18 mm).

Predah od oblaka i oborina potrajat će do subote navečer, kada dolazimo pod utjecaj nove doline sa sjeverozapada.
Na Kvarneru će padati većinom kiša, samo u najvišim predjelima riječkog područja možda bude i malo susnježice ili snijega, dok se u gorju očekuje susnježica i snijeg.

Već u nedjelju ujutro će se razvedriti.

Naslovna: Patrizia Čargonja

Tijek događaja pratili smo putem naše facebook stranice.

Sličan sadržaj