U Indiji opasnost od poplava i u ovom tjednu

Skupina školske djece prolazi kroz bujicu u Mumbaiju, Indija, u ponedjeljak, 8. srpnja 2019. (AP Foto / Rafiq Maqbool)

Unatoč Indijskom meteorološkom odjelu koji je u petak, 5. srpnja, proglasio početak monsuna preko New Delhija i regije glavnog grada (NCR), očekuje se da će količin oborina zadržati se oko prosjeka, sve do sredine srpnja.

Tijekom ovog tjedna nastavljaju se oluje, praćene grmljavinom, ali količina oborina lokalnomože biti i manja od prosječne sve dok se ne pojavi značajnija kiša, kasnije tijekom mjeseca, najavljuje AccuWeather prognostičar.

Sjeverozapadni Rajasthan vjerojatno će morati još neko vrijeme pričekati da kišna sezona započne, budući da je to područje samo okrznuto prvim naletom monsuna. Značajnija kiša može izostati sve do početka kolovoza.

Mumbai je, nažalost, ponovno bio preplavljen obilnim padalinama koje su uzrokovale kaos tijekom ponedjeljka kada je palo više od 100 mm kiše unutar šest sati.

U Mumbaiju je ovog tjedna moguće još obilnijih pljuskova; međutim, predviđa se da će poplave biti više lokalizirane i manje razarajuće nego prošlog tjedna, kada su neke od najgorih poplava u više od desetljeća dovele do kompletnog zastoja u prometu.

Dok će obilni pljuskovi pomoći u nadoknadi manjka oborina zbog odgođenog početka monsuna, stanovnici će morati ostati oprezni zbog opasnosti koje može donijeti olujno nevrijeme u kratkom vremenu.

Sličan sadržaj