U Indoneziji poginulo najmanje 400 osoba

Indonezija/HRT

Dan poslije razornog potresa i tsunamija na području Indonezije – vide se razmjeri katastrofe. Prema najnovijim službenim podacima, poginulo je najmanje 400 osoba, a mnogi se još smatraju nestalima u potresu magnitude 7,5 prema Richteru i tsunamiju koji su pogodili indonezijski otok Sulawesi.

Obalni grad Palu našao se na udaru valova visokih do tri metra. Vlasti su priopćile da je mnogo zgrada srušeno. Amaterske snimke pokazuju kako je voda zapljusnula kuće duž obale Palua odnoseći pritom brodove i prodrijevši u gradsku džamiju.

Prekinute su telefonske veze i nema struje pa je otežano koordiniranje akcije spašavanja. Na teren je poslana i vojska koja prevozi medicinske timove i lijekove.

“Koordiniramo akciju spašavanja. Uključena su različita ministarstava te Nacionalna agencija za katastrofe. Pozvao sam i zapovjednika oružanih snaga. Vojska će se uključiti u traganje i spašavanje, po potrebi evakuirat će stanovnike te dostavljati osnovne potrepštine na teren.”, rekao je Joko Widodo, indonezijski predsjednik. (HRT)

Sličan sadržaj