U KINI OBILNA KIŠA, A PRIJETNJE OD POPLAVA POSTOJE I NA JUGOISTOKU SAD-a


Još govorimo o tropskoj aktvnosti. U vijesti ispod naveli smo koja su to aktivna područja u svijetu, što se tropske aktivnosti tiče, a u ovom tekstu pozabavit ćemo se trenutnom situacijom i očekivanjima.

KINA
U Kini je tajfun utor za sobom ostavio poplave, u provinciji Guangdong, a kiša ne prestaje padati danima nakon što se tajfun raspao. Sve je to rezultiralo raseljavanjem oko 300 tisuća ljudi, a u gradu Lianzhou od srijede do subote palo je 329 mm kiše. U gradu Guangzhou koji broji 12 milijuna stanovnika došlo je do prometnog kolapsa, nakon što je palo preko 200 mm kiše. Količinu kiše po lokacijama možete vidjeti na grafičkom prikazu Accuweathera.
S obzirom da se radilo o najjačem tropskom sustavu sezone u cijelom svijetu, razumljivo je da se atmosfera nakon njega teško smiruje. A čini se da niti neće.
Naime, pisali smo već Kina već ima novu tropsku prijetnju koja se zove Trami, koja bi mogla stići potkraj idućeg tjedna, ali se po snazi ne može mjeriti sa Utorom.
Ne promijeni li se situacija, od tropske depresije 13 neće biti nikakve prijetnje.

JUGOISTOK SAD-a
Iako od tropskog vala iz Meksičkog zaljeva, prema prognozama neće biti bolje organizacije, to ne znači da takvo polje nestabilnosti nije bogato vlagom.
Na jugoistočnom dijelu Sjedinjenih Država očekuju dolazak tih nestabilnosti bez mogućnosti jačeg tropskog razvoja pa je lokalno moguća obilnija kiša uz mogućnost poplava. To se prvenstveno odnosi na Karoline i Floridu.

Sličan sadržaj