U posljednja 24 sata najviše kiše palo u Crnom Lugu i Rijeci

Tomislav Balen

Nakon prohladnog ali uglavnom sunčanog petka uz obalu, dok je u gorskim krajevima bilo i tmurno, tijekom subote prevladavalo je oblačno vrijeme posvuda uz povremenu kišu, koja je ojačala prema večeri i tijekom noći.

Oborine su tijekom subote osobito obilne bile ponegdje u Dalmaciji, pa je lokalno bilo i bujica zbog obilnih oborina u kratkom vremenskom razdoblju. Dijelovi dubrovačkog primorja natopljeni su tijekom subote s preko 90 mm oborine, a pravi ekstrem dogodio se u Zaostrogu gdje je tijekom 24 sata palo ekstremnih 180 mm oborine.

Na našem području, prema službenim podacima DHMZ-a u 7 sati, u posljednja 24 sata, najviše kiše palo je u Crnom Lugu – 68 mm. Slijedi ga Rijeka s 58 mm, zatim Begovo Razdolje 48 mm, Pazin 39 mm, Zavižan 34 mm, Delnice 29 mm, Parg 25 mm, Krk i Senj 18 mm, Rab 15 mm, Mali Lošinj 8 mm te Gospić 5 mm.

Zbog jakog juga u prekidu su trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka te katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Danas nas očekuje još kišovitije vrijeme od subotnjeg, pa lokalno može biti i obilne oborine. Zadržat će se relativno toplo vrijeme iz umjeren do jak vjetar južnih smjerova.

Sličan sadržaj