U prvom dijelu petka mogućnost obilnije kiše na širem riječkom području / Saznajte kakvo će vrijeme biti za Jadranski derbi

Nestabilno vrijeme nastavlja se iz dana u dan, donoseći povremeno i kišu, a prema najnovijim prognostičkim kartama, nove oborine, ponegdje i izraženije tek slijede u noći na petak i u petak prijepodne, a zatim ponovno kasnije navečer.

Njih donosi plitka dolina sa sjeverozapada Europe zbog čega je vrijeme izrazito nestabilno, a primjerice u Rijeci od 3. do 10. svibnja, svakog je dana zabilježeno bar malo kiše. Uz nestabilno vrijeme, četvrtak je i dosta vjetrovit uz pojavu umjerenog do jakog vjetra južnih smjerova, zbog čega ne prometuje katamaran između Rijeke i Lošinja.
Kao što se vidi iz priložene satelitske snimke, trenutno dominira vedrina, ali neće još dugo, jer novi oblaci, a s njima i oborine već stižu.

S novim poremećajem kišna će se statistika značajno povećati, jer upravo na širem riječkom području u noći na petak te u petak prijepodne očekuje se da će pasti i najviše kiše. Od spomenutog područja u užem smisli najviše kiše može dobiti riječko zaleđe te zapad Gorskog kotara, koji i inače iz ovakve sinoptičke situacije dobivaju najviše kiše. Na otocima osjetno manje kiše, a može i izostati, iako lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom.

Sredinom dana i poslijepodne očekuje se i prolazno više sunca, ali do večernjih sati petka stići će i nova kiša, čije se jačanje očekuje kasno navečer, kada je oborina moguća posvuda. Pritom su, uglavnom na otocima mogući i pljuskovi s grmljavinom.

U prvom dijelu subote, bit će promjenjivo i nestabilno uz mogućnost pljuskova, a zatim se poslijepodne očekuje pretežno ili djelomice sunčano vrijeme. To znači da se za vrijeme odigravanja utakmice između Rijeke i Hajduka očekuje većinom stabilno vrijeme, a pljuskovi bi trebali ostati sjevernije od Rijeke. Temperatura oko 20°C, što osigurava izvrsne vremenske uvjete za igrače, ali i gledatelje.
Ipak, zbog nestabilnosti atmosfere, ne može se potpuno isključiti šansa za poneki pljusak i tijekom same utakmice, ali vjerojatnost za takvo događanje, je značajno manja od scenarija sa stabilnijim vremenom.

U nedjelju sunčano i toplo, a sve je veća vjerojatnost da bi u novom tjednu, njegov veći dio trebali obilježiti povoljni vremenski uvjeti i sve više temperature.

Sličan sadržaj