Poplave na istoku Kanade, nevremena u SAD-u

Kanada
Krajem prošlog tjedna istok Kanade pogodile su velike poplave, nakon obilnih kiša, u kojima je jedna osoba izgubila život, a još se uvijek traga za dvogodišnjom djevojčicom, koju je odnijela rijeka Sainte-Anne.
Djevojčica je bila u automobilu s partnerom njene majke, kada je iz još neutvrđenih razloga automobil završio u nabujaloj rijeci. Tijelo muškarca pronađeno je u ponedjeljak navečer, ali djevojčici još nema traga.

1600 vojnika angažirano je kako bi pomogli nastradalima, a prema službenim podacima samo u Quebecu raseljeno je 1900 stanovnika u 126 općina. Izvanredno stanje u nedjelju je proglašeno i u Montrealu. Ovakva razina rijeka ne pamti se u zadnjih 55 godina, a prognoza kaže da će do kraja tjedna nova količina obilne kiše pogoditi istok Kanade.

Naslovna: Poplave u Kanadi, foto: Ottawa Sun

SAD
U SAD-u ekstremne vremenske prilike kao da su odlučile nadoknaditi sve propušteno u prošloj sezoni, jer se svakodnevno bar negdje u zemlji dogodi neki ekstremni događaj. Nakon divljeg kraja travnja, ništa se nije promijenilo niti u svibnju.

Jaka oluja protutnjala je Coloradom u ponedjeljak donoseći čak tuču veličine bejzbol loptica pa je grad Denver izgledao kao da je pao snijeg. Počinjena je materijalna šteta na automobilima i prozorima zgrada.

Tuča u Denveru, foto: Kansas City Star

Sličan sadržaj